Contact

Het team Kunst, Cultuur en Erfgoed (KCE) laat je graag kennismaken met het rijke verleden van Vlaardingen. Daarom geven wij je met Geschiedenis van Vlaardingen een inkijkje in de kunst- en erfgoedcollecties waar de gemeente (mee) zorg voor draagt. Wij hopen dat je er net zo dol op bent of wordt als wij. Want het liefst zien wij dat jij Vlaardings kunst en erfgoed omarmt en gebruikt!

Heb je vragen of opmerkingen over deze website? Kom je een fout tegen? Of heb je misschien zelf voorwerpen, foto’s of documenten die je aan ons zou willen overdragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met de webredactie: info@geschiedenisvanvlaardingen.nl.

Je kunt bij ons ook terecht met al jouw wetenswaardigheden en vragen over de (cultuur-)geschiedenis van onze stad. Wij stellen jouw reacties erg op prijs!

Een bezoekje brengen

Via deze website kan je al veel kunst en erfgoed ontdekken, maar ook een bezoek aan het Stadsarchief of het Archeologisch & Bouwhistorisch depot van Vlaardingen kan een eyeopener zijn.

Stadsarchief Vlaardingen

Plein Emaus 5
3135 JN Vlaardingen
Tel: (010) 248 4999

Klik hier voor de openingstijden en contactformulieren.

Archeologisch & Bouwhistorisch depot

Waalstraat 100a
3131 CS Vlaardingen
Tel: (010) 248 4162

Klik hier voor meer informatie over het depot.

Aanvragen bruikleen

We zijn trots op onze collecties en vinden dat die gezien mogen worden. Daarom werken we graag mee aan het verstrekken van bruiklenen aan musea en niet-museale instellingen. De grootte van de instelling is niet relevant, maar de locatie moet een publiek karakter hebben en de klimaat- en veiligheidsomstandigheden moeten passend zijn bij het object. 

Wil je voorwerpen, foto's of archiefstukken in bruikleen aanvragen? Neem dan contact op met onze medewerkers via info@geschiedenisvanvlaardingen.nl. Om je aanvraag zorgvuldig te kunnen afhandelen, ontvangen we die bij voorkeur minimaal twee maanden voor de gewenste transportdatum.

Proclaimer

Het team KCE heeft veel zorg besteed aan de informatie op Geschiedenis van Vlaardingen. Hierbij staat voorop dat de informatie correct, actueel en voor de gebruiker relevant moet zijn. De toegankelijkheidseisen van de overheid worden nagestreefd. Wij staan open voor opmerkingen of ideeën van jouw kant.

Wij hebben geprobeerd de rechthebbenden van het beeldmateriaal dat wij tonen te achterhalen. Bezit jij het auteursrecht van afbeeldingen op deze site, terwijl dit niet vermeld is? 

Neem dan contact met ons op via info@geschiedenisvanvlaardingen.nl.