Direct naar navigatie

Wijken

Aantal resultaten: 5

 
 1. Vettenoordsepolder

  Vettenoordsepolder

  De bewoners van de VOP, zoals de wijk Vettenoordsepolder vaak kortweg wordt aangeduid, zullen zich niet dagelijks realiseren dat zij wonen in een gebied dat oorspronkelijk deel uitmaakte van de rivier de Maas.

   
 2. Westwijk

  Westwijk

  In 1954 maakte men een begin met de bouw van een gloednieuwe wijk, de Westwijk. Een wijk die huisvesting zou moeten geven aan 20.000 personen. Een grote wijk dus, maar ook een groene wijk, met veel ruimte voor sportvelden en plekken voor de jeugd om te spelen.

   
 3. Vlaardinger-Ambacht

  Vlaardinger-Ambacht

  Van 1817 tot 1941 was de huidige wijk Vlaardinger-Ambacht een zelfstandige gemeente. Het grondgebied ervan was oorspronkelijk veel en veel groter dan dat het nu is. Vlaardinger-Ambacht had een eigenaardige vorm; het omsloot als het ware in een hoefijzervorm het kleine stadje dat Vlaardingen ooit was.

   
 4. Oostwijk

  Oostwijk

  Eén van de eerste huizen die in de ten oosten van de haven gelegen polder gebouwd werden, was het huis van de Ambachtsheer van Vlaardingen en Vlaardinger-Ambacht. Het huidige stadspark Het Hof was ooit de tuin van deze buitenplaats.

   
 5. Holywijk

  Holywijk

  De geschiedenis van de wijk Holy is nauw verbonden met de geschiedenis van de voormalige heerlijkheid en ridderhofstad Holy. De ridderhofstad, gelegen aan de Holyweg in de Holiërhoekse en Zouteveense polder onder Vlaardinger-Ambacht, was het centrum van de heerlijkheid.