Direct naar navigatie

Voorwerpen rondom bekeken

Door: Vlaardings Archeologisch Kantoor

Foto's zijn erg handig om een beschrijving van een voorwerp te verduidelijken. Bovendien zegt een foto zoveel meer dan alleen maar tekst. Toch heeft zo'n afbeelding één groot nadeel: je ziet het voorwerp alleen vanuit dat bepaalde standpunt.

Het Vlaardings Archeologisch Kantoor heeft op verschillende manieren geprobeerd om dat 'probleem' te verhelpen. Zo zijn de meeste voorwerpen vanuit verschillende standpunten gefotografeerd. De bovenkant, de onderkant, een zijaanzicht en vaak ook nog een detailfoto geven je een idee van het werkelijke voorwerp. Door het toevoegen van een tekening springen details nog beter in het oog. Bijvoorbeeld de versiering op een mesheft of de opbouw van een pot.

Toch blijft het op deze manier een statisch geheel. Het Vlaardings Archeologisch Kantoor heeft daarom enkele voorwerpen volledig rondom gefotografeerd, zodat een soort 360 graden-foto ontstaat. Hiervoor is een Packshot-Creator gebruikt. In principe zouden alle voorwerpen die kleiner zijn dan 30 cm op deze manier in beeld gebracht kunnen worden. Hier vind je alvast een selectie van enkele voorwerpen:

Reacties