Direct naar navigatie

Verenigingen, schrijf uw geschiedenis

Door: admin

Onze stad kent vele verenigingen. Of de leden nu een sport beoefenen of muziek maken, hun verzamelingen delen of hun creativiteit de vrije loop laten, elke vereniging maakt op haar eigen, unieke wijze deel uit van het hedendaagse Vlaardingen.

En zoals elke vereniging nu midden in de Vlaardingse samenleving staat, zo is ook de geschiedenis van elke vereniging nauw verweven met het verleden van onze stad. Geschiedenissen waar Vlaardingers trots op zijn. Graag willen wij aan elke vereniging vragen haar geschiedenis op onze site te delen met alle Vlaardingers.

Geschiedenis van Vlaardingen

Onze website is gewijd aan het Vlaardingse verleden. Grootse gebeurtenissen als de 'Slag bij Vlaardingen', heldendaden als het verzet van de Geuzen en beroemde personen als Wilhem van Ruytenburch (de man-in-het-geel op de Nachtwacht) krijgen op onze website aandacht, maar ook persoonlijke verhalen, anekdotes en kleinere voorvallen kunt u hier vinden.  

De geschiedenis van de Vlaardingse verenigingen

Tot op heden zijn de levenslopen van de Vlaardingse verenigingen onbeschreven op onze website. Dat is jammer want verenigingen spelen een belangrijke rol in de Vlaardingse maatschappij en geschiedenis. Van oudsher vormen ze een ontmoetingsplaats waar verhalen van generatie op generatie gaan. Daarom vraagt de redactie alle verenigingen in Vlaardingen om hun “levensverhaal” hier te delen. 

Wat vraagt de redactie van uw vereniging?

Graag ontvangt de redactie één tekst van maximaal 700 woorden, waarin de geschiedenis van uw vereniging beschreven wordt. Daarin vertelt u over de oprichters, belangrijke gebeurtenissen, over hoogtepunten, misschien dieptepunten, over tradities, kortom over de levensloop van uw vereniging. Belangrijk is dat het een lekker lopend, levendig verhaal wordt en geen kale opsomming van feiten. Meer uitleg vindt u in de schrijfwijzer.

Wat krijgt uw vereniging er voor terug?

Het verhaal van uw vereniging zal hier terug te vinden zijn. Bovendien plaatst de redactie een link naar de website van uw vereniging onder het verhaal. Voor ons is het belangrijk dat uw verenigingsgeschiedenis een plaats krijgt tussen al die mooie verhalen die over het Vlaardingse verleden te vertellen zijn. Uw vereniging verdient dat: het is een vereniging waar Vlaardingen trots op is.   

Het schrijven van een verhaal is een tijdsinvestering, dat realiseren wij ons. We hebben daarom geen sluitingsdatum voor dit project. U kunt uw bijdrage steeds sturen naar: info@geschiedenisvanvlaardingen.nl.

 

Reacties