Direct naar navigatie

Verenigingen

Aantal resultaten: 1 - 10 van de 16

 
 1. Vlaardingse schietverenigingen

  Vlaardingse schietverenigingen

  ‘Daar komen de schutters, daar komen ze aan’…… Dit ooit zo populaire liedje van Koos Speenhof is door menigeen weleens uit volle borst gezongen, veelal zonder op de inhoud te letten. De tekst ervan kun je op zijn minst cynisch noemen. ‘Nooit heeft ie bloed vermorst, liefst staat hij naast zijn wapen, voor vaderland en vorst, een uur of drie te gapen’……

   
 2. Korfbalvereniging Spirit

  Korfbalvereniging Spirit

  Vlaardingen, zomer 1947. De stad krabbelt langzaam op na de Tweede Wereldoorlog, en de Christelijke Jongelingen Vereniging “Liefde & Vrede”, kortweg CJV of L&V, organiseert wederom sportavonden op de zandvlakte naast de Sunlight-fabriek, “Sahara” genoemd. Eén van de sporten is korfbal, een dan nog redelijk nieuwe sport. De sport slaat aan, wellicht door het gemengde karakter – mannen en vrouwen spelen samen in 1 team – en een twaalftal L&V-leden wil meer.

   
 3. Kanovereniging Natsec

  Kanovereniging Natsec

  De geschiedenis van de kanovereniging Natsec in Vlaardingen begint in 1980. Dan organiseert het Gemeentelijk Sportbureau een aantal cursussen kanovaren. Dit omdat de overheid het sporten wil bevorderen en daarmee de gezondheid van de burgers. Een aantal cursisten richt in 1981 een vereniging op. Deze heet Natsec. De naam ( in de Eskimo-taal) verwijst naar zeehond. Vanaf de oprichting groeit het aantal leden snel to ca 200.

   
 4. Voetbalvereniging D.V.O. ’32

  Voetbalvereniging D.V.O. ’32

  Begin jaren 30, in de Oostwijk achter spoorsingel, speelden onder leiding van schoenmaker Janus Hopman en slager Leen Steenhoek de jongens uit de 2de Maasbosstraat voetbal. De jonge talenten speelden tegen bedrijfteams uit Vlaardingen, en later speelden zij mee in de zomeravondcompetitie. In de schoenmakerij van Janus Hopman vond op woensdag 2 maart 1932 de uiteindelijke oprichting plaats van voetbalvereniging ‘Door Vrienden Opgericht’, kortweg D.V.O.

   
 5. Voetbalvereniging Zwaluwen

  Voetbalvereniging Zwaluwen

  Altijd al eens een balletje willen trappen in verenigingsverband? Misschien inspireert de geschiedenis van deze, in 1935 opgerichte voetbalclub 'Zwaluwen' u om hier nu eens echt werk van te gaan maken...

   
 6. Die Flardingha Ruiters

  Die Flardingha Ruiters

  Onze vereniging is opgericht door een aantal lokale boeren en zijn begonnen op het landje van Chardon in het jaar 1949. op dit moment telt onze vereniging ongeveer 300 leden. In de afgelopen 6 decennia hebben zeer veel paardenliefhebbers plezier gehad in het bedrijven van hun hobby. Door de jaren heen is de vereniging in de regio een bekend begrip geworden. Dit alles zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet van een aantal enthousiaste leden die ruim 60 jaar geleden de Flardingha ruiters hebben opgericht. Zij vonden het leuk om anders met hun paarden bezig te zijn dan alleen maar voor de wagen als trekdier.

   
 7. Gymnastiekvereniging Leonidas-Dovido

  Gymnastiekvereniging Leonidas-Dovido

  De oudste Vlaardingse gymnastiekvereniging Leonidas-Dovido is opgericht op 8 maart 1884 als gymnastiek- en schermvereniging "LEONIDAS". In september 1885 werd Leonidas Koninklijk Goedgekeurd en werd Leonidas lid van het N.G.V. (NederlandsGymnastiek Verbond). Het ledental varieerde tussen de 15 en 20 en was verdeeld in een aspiranten-afdeling en een volksklasse.

   
 8. Wijkvereniging Hoevenbuurt

  Wijkvereniging Hoevenbuurt

  1978 Busbaan rellen aan de Parijslaan. Niemand heeft ooit kunnen bevroeden dat de aanleg van de busbaan – waardoor de (toekomstige) Hoevenbuurt bewoners zich opgesloten zouden voelen – zou resulteren in de oprichting van een florerende wijkvereniging. Eensgezind keerde men zich tegen dit besluit van de Gemeenteraad, helaas zonder – direct – resultaat. Vele jaren later, toen de storm al lang geluwd was, is de busbaan tot tevredenheid van de Hoevenbuurtbewoners alsnog geopend.

   
 9. Honk- en Softbalvereniging Holy

  Honk- en Softbalvereniging Holy

  Jaren vijftig. De nieuwbouw in de Babberspolder bereikt zijn voltooiing. De Vlaardingse voetbalclub VFC heeft een mooie accommodatie aan de Sportlaan. Echter, in de zomermaanden is het daar stil: het voetbalseizoen is ten einde. In 1959 steken een vijftal onkreukbare en wijze mannen de hoofden bij elkaar en maken een plan om de voetballers in de lege zomermaanden bezig te houden. Het volgende jaar is Vlaardingen een honkbalclub rijker.

   
 10. Vereniging van Huiseigenaren 88 woningen Holy 1968-2013

  Vereniging van Huiseigenaren 88 woningen Holy 1968-2013

  Meer dan vijftig jaar geleden verrezen de eerste huizen in de Holiërhoeksepolder. Een aantal bewoners, pioniers van het eerste uur, bundelden al snel hun krachten. Zo ontstond ook de Vereniging van Huiseigenaren '88 Woningen Holy'. Hier een stukje geschiedenis...