Direct naar navigatie

Klassendag Open Monumentendag

Door: Monumentenzorg Vlaardingen

Tijdens de Klassendag maken kinderen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs kennis met erfgoed in Vlaardingen. Het doel is om hen het thema van de Open Monumentendag, Iconen & Symbolen, te laten beleven door verschillende activiteiten en het bezoeken van monumentale locaties.

 

De Klassendag vindt plaats op een drietal locaties op vrijdag 9 september. In en bij Museum Vlaardingen maken de kinderen kennis met iconen en in het tegenovergelegen museumpaviljoen ‘De Joon’ gaan ze zelf aan de slag met het maken van een iconisch object: een schoolblazoen vol symboliek.

 

 

Blazoenen stadhuis

 

In het Archeologisch depot werken de kinderen met archeologisch materiaal en de mozaïek van Wilma Kuil op het Veerplein speelt de hoofdrol tijdens een educatief spel.

Kade40 slaat een brug tussen historische en moderne iconen en alles wat symbolisch uit te drukken is in verschillende kunstdisciplines, zoals theater, dans of schilderkunst.

Het beleven van interessante en belangrijke culturele waarden en objecten past heel goed binnen het doel van de Open Monumentendag: het doorgeven van de inhoud en het belang van erfgoed en plezier beleven aan dat wat waardevol is.

 

Reacties