Direct naar navigatie

Egodocument van Aat Rolaff

Door: Stadsarchief Vlaardingen, Periode: 1950 - heden, Thema's: Handel en industrie

De Vlaardinger Aat Rolaff kennen we van zijn tijd als stadsdichter, een 'erebaan' die hij van 2010 tot 2012 met enthousiasme vervulde. In het egodocument 'Labwerk' vertelt hij over de negenendertig jaren dat hij op het laboratorium van de E.N.C.K. werkzaam was....

Aat Rolaff

Aat Rolaff is zich na zijn werkzame leven als analist en later als Head Research and Services in het laboratorium van de E.N.C.K. intensief met taal gaan bezighouden. Hij ging onder meer gedichten schrijven. De sonnetten van zijn hand zijn eind jaren ’90 bijeengebracht in drie gedichtenbundels met de titel ‘Facetten I, II en III’.
Van 2010 tot 2012 heeft hij de erefunctie van stadsdichter vervuld. Deze ‘stadsgedichten’ en zoals hij zelf zegt ‘enige andere nog voor de hand liggende’ zijn in maart 2012 gebundeld in de uitgave ‘Een gewone jongen’.

Zijn werk in het lab van ‘De Super’, zoals de E.N.C.K. (later Windmill Holland B.V.) in de volksmond werd genoemd, heeft hij van 1953 tot 1992 met veel plezier uitgeoefend.
In dit egodocument met de titel 'Labwerk' beschrijft hij op boeiende en humoristische wijze zijn belevenissen bij het laboratorium van de Eerste Nederlandse Coöperatieve Kunstmestfabriek.
Zoals hij zelf zegt: “Bijna veertig jaar mijn hobby uitgeoefend en geld toe gekregen, waar zal je het hebben. Labwerk, het was m’n lust en m’n leven!”

Aat Rolaff is overleden op 9 september 2017. Hij is tachtig jaar oud geworden.

Egodocument van Aat Rolaff 

Reacties