Direct naar navigatie

Schatten zoeken in Museum Vlaardingen

Door: Vlaardings Archeologisch Kantoor

Het museum weet tijdens de Nationale Archeologiedagen het hart van ieder kind – en volwassene! – te veroveren. Hier staat het weekend in het teken van jagen naar schatten.

Schatgraven in Museum Vlaardingen

Dat begint met de toffe familietentoonstelling ‘Schatgraven’. De verschillende fossielen, botten van wolharige mammoet en dino’s, doe-opdrachten en een zandbak waar kinderen zelf naar schatten kunnen zoeken, garanderen een succesvol bezoek. Bovendien zijn in het museum ook verschillende schatten uit eigen bodem te ontdekken. Hier zijn immers een heleboel archeologische topvondsten uit Vlaardingen te zien!

Op 14 oktober zijn ook een middeleeuwse gravin en een ridder met maliënkolder, verschillende helmen, zwaarden en schilden aanwezig.

Museum Vlaardingen doet mee op zaterdag 14 oktober, van 10.00 – 17.00 uur. Zondag is het museum geopend tussen 12.00 – 17.00 uur. Regulier tarief.

Herfstvakantie

In de herfstvakantie (17 t/m 21 oktober) kunnen kinderen deelnemen aan de workshops geldbuidel maken, bordjes beschilderen en een kijkdoos knutselen. Deelname workshops €6,50.

Locatie

Museum Vlaardingen
Westhavenkade 54, Vlaardingen
www.museumvlaardingen.nl
www.facebook.com/museumvlaardingen

Reacties