Direct naar navigatie

Onderzoeken en griezelen aan de Waalstraat

Door: Vlaardings Archeologisch Kantoor

Op zaterdag 14 oktober verandert de Waalstraat 100 in een onderzoekslab en griezelhuis. De bibliotheek, Helinium en het Archeologisch & Bouwhistorisch depot combineren deze dag de Nationale Archeologiedagen en het Kinderboekenweekfeest. Vorig jaar was deze combi een groot succes en dat belooft het dit jaar opnieuw te worden.

Er zijn volop gratis activiteiten te doen zoals schminken, knutselen, verkleden, voorlezen, zingen en natuurlijk een heleboel archeologie:

Archeologische vondsten zoeken in het depot

Zandvlooien: wie zoekt, die vindt!

Graaf jij net zo voorzichtig en goed als een archeoloog? Doe de test! In drie zandbak-putten hebben de archeologen échte, oude vondsten begraven. Laat zien dat jij een echte junior-archeoloog bent, zoek de vondsten en berg ze netjes op.

Jouw beloning? Een echt archeologendiploma!

Wie het kleine niet eert...

De kleinste vondsten bekijken onder de microscoop. Foto: Archeologische collectie gemeente Vlaardingen. Fotograaf: H. van Wensveen Zaden, pitten, kleine botjes, schelpjes, stukjes aardewerk en steentjes... archeologen vinden ze in de bodem en halen er heel wat informatie uit.

Zoek jij graag dingen uit? Help de Vlaardingse archeologen om de allerkleinste vondsten te onderzoeken en netjes op te bergen!

Helemaal kapot van bot

Aan de slag met botten in het depot. Foto: Archeologische collectie gemeente Vlaardingen. Fotograaf: H. van Wensveen.Skeletten, botten en schedels: Ze zijn misschien een beetje eng, maar eigenlijk vooral heel cool... en interessant! Archeologen vinden ze regelmatig en door ze te onderzoeken, leren ze veel over het verleden.

Help de archeologische werkgroep Helinium met het onderzoeken van botten en schedels uit de collectie. En heb je zelf al eens een bot gevonden? Neem het mee en ontdek samen met ons van welk dier het is!

Ik zie, ik zie?

De archeologische vondsten in het depot komen we ook vandaag de dag nog tegen. Maar uitereaard wel in een andere vorm. Selecteer uit de moderne voorwerpen datgene waarvan jij denkt dat het overeenkomt met de getoonde voorwerpen. Vergis je niet, het is vaak anders dan je denkt...

Een eng lab

 De donkerste ruimte van het depot is omgetoverd tot een griezellab. Voor stoere meiden en jongens die niet bang zijn voor het donker, skeletten en voeldozen vol enge spullen.

De creativiteit en nieuwsgierigheid van kinderen prikkelen en volwassenen fascineren, daar draait het om! Aan de Waalstraat is het griezelen geslagen op zaterdag 14 oktober, van 10.30 – 15.00 uur.

Locatie

Archeologisch & Bouwhistorisch depot – Bibliotheek Vlaardingen
Waalstraat 100, Vlaardingen
www.geschiedenisvanvlaardingen.nl
www.facebook.com/OverVlaardingen
www.facebook.com/BibliotheekVlaardingen

 

Reacties