Direct naar navigatie

Onderzoeken aan de Waalstraat

Door: admin

Op zaterdag 13 oktober verandert de Waalstraat 100 in een onderzoekslab voor junior-archeologen én een vriendschapshuis. Het Archeologisch & Bouwhistorisch depot, de archeologische werkgroep Helinium en de bibliotheek combineren deze dag immers de Nationale Archeologiedagen en het Kinderboekenweekfeest.

Er zijn volop gratis activiteiten te doen zoals schminken, knutselen, verkleden, voorlezen, zingen en natuurlijk een heleboel archeologie:

Archeologische vondsten zoeken in het depot

Zandvlooien: wie zoekt, die vindt!

Graaf jij net zo voorzichtig en goed als een archeoloog? Doe de test! In drie zandbak-putten hebben de archeologen échte, oude vondsten begraven. Laat zien dat jij een echte junior-archeoloog bent, zoek de vondsten en berg ze netjes op.

Jouw beloning? Een echt archeologendiploma!

Wie het kleine niet eert...

Kleine vondsten uitzoeken op het depot. Zaden, pitten, kleine botjes, schelpjes, stukjes aardewerk en steentjes... archeologen vinden ze in de bodem en halen er heel wat informatie uit.

Zoek jij graag dingen uit? Help de Vlaardingse archeologen om de allerkleinste vondsten te onderzoeken en netjes op te bergen!

 

Helemaal kapot van bot

Botten bestuderen op het archeologisch depot. Foto Archeologische Collectie gemeente VlaardingenSkeletten, botten en schedels: Ze zijn misschien een beetje eng, maar eigenlijk vooral heel cool... en interessant! Archeologen vinden ze regelmatig en door ze te onderzoeken, leren ze veel over het verleden.

Weet jij van welk dier de botten zijn? En heb je zelf al eens een bot gevonden? Neem het mee en ontdek samen met ons van welk dier het is!

Locatie

Archeologisch & Bouwhistorisch depot – Bibliotheek Vlaardingen
Waalstraat 100, Vlaardingen
www.geschiedenisvanvlaardingen.nl
www.facebook.com/OverVlaardingen
www.facebook.com/BibliotheekVlaardingen

 

Reacties