Direct naar navigatie

Feestelijke onthulling aan de Hoflaan

Door: admin, Thema's: Cultuur en vermaak

Zaterdag 13 oktober ontdek je aan de Hoflaan in Vlaardingen hoe de geschiedenis van de stad tot leven komt in een explosie van kleuren!Om 12.00 uur onthult de Stichting Historische Zitmuren ter hoogte van 'Van Linden van den Heuvellweg' hun nieuwste creatie.

Vrijwilligers leggen de laatste hand aan de vierde historische zitmuur. Foto: C. Van Loon

Er staan al drie historische zitmuren aan de Hoflaan. Samen vormen ze een kleurrijke tijdbalk waarop de geschiedenis van onze stad staat verbeeld. Een team van twintig vrijwilligers was het afgelopen jaar meer dan drieduizend uur bezig om ook dit vierde huzarenstukje in mozaïek te voltooien. Op deze nieuwste muur staat de periode van 1000 tot 1600 afgebeeld mét graaf Dirk III en de Slag bij Vlaardingen.

Theatrale onthulling

De vierde historische zitmuur wordt zaterdag 13 oktober 2018 om 12.00 uur feestelijk onthuld. Hadewiena Scholten van Vlag & Wimpel Entertainment bedacht voor deze gelegenheid een voorstelling geïnspireerd door de afbeeldingen op deze zitmuur. Een groot aantal mozaïekers doet mee aan de onthulling.

Na toespraken van wethouder Bart de Leede en historicus Klaas Kornaat kan iedereen genieten van dit nieuwste deel van de tijdbalk. Of er even op gaan zitten, dat mag natuurlijk ook!

Reacties