Direct naar navigatie

Diversen

Aantal resultaten: 1 - 10 van de 55

 
 1. Nationale Archeologiedagen 2017

  Nationale Archeologiedagen 2017

  Kijken, voelen, doen en beleven daar draait het in Vlaardingen om tijdens de Nationale Archeologiedagen op 14 en 15 oktober 2017. Kom naar de activiteitenlocaties en stap in de wondere wereld van de Vlaardingse archeologie!

   
 2. Vondsten ontdekken in Streekmuseum

  Vondsten ontdekken in Streekmuseum

  Speciaal voor de Nationale Archeologiedagen duikt Streekmuseum Jan Anderson op zaterdag 14 oktober in de uitgebreide collectie en zet de archeologische vondsten in de schijnwerpers.

   
 3. Archeologische wandeling

  Archeologische wandeling

  Zondag 15 oktober organiseert ServiceTeam Vlaardingen een archeologische wandeling door de stad. Iedereen is van harte welkom. De wandeling start om 12.30 uur bij het Stadhuis, op de hoek van de Schoolstraat. Deelname kost 2,50 euro.

   
 4. Onderzoeken en griezelen aan de Waalstraat

  Onderzoeken en griezelen aan de Waalstraat

  Op zaterdag 14 oktober verandert de Waalstraat 100 in een onderzoekslab en griezelhuis. De bibliotheek, Helinium en het Archeologisch & Bouwhistorisch depot combineren deze dag de Nationale Archeologiedagen en het Kinderboekenweekfeest. Vorig jaar was deze combi een groot succes en dat belooft het dit jaar opnieuw te worden.

   
 5. Schatten zoeken in Museum Vlaardingen

  Schatten zoeken in Museum Vlaardingen

  Het museum weet tijdens de Nationale Archeologiedagen het hart van ieder kind – en volwassene! – te veroveren. Hier staat het weekend in het teken van jagen naar schatten.

   
 6. Beleven in de Broekpolder

  Beleven in de Broekpolder

  Op het Educatief Archeologisch Erf in de Broekpolder staat beleving centraal tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 14 en zondag 15 oktober.

   
 7. Archeologisch en bouwhistorisch depot gemeente Vlaardingen

  Archeologisch en bouwhistorisch depot gemeente Vlaardingen

  Vlaardingen heeft al sinds 1999 een archeologisch depot en eigenlijk gaat de geschiedenis terug tot de jaren ’60. Jarenlang stond de archeologische collectie verspreid over twee locaties. Sinds 18 maart 2016 vindt u het 'archeologisch en bouwhistorisch depot' aan de Waalstraat 100a.

   
 8. Vlaardingse vlag

  Vlaardingse vlag

  De Vlaardingse driekleur heb je al voor een paar tientjes in je bezit. Toch zal die vlag in de meeste huishoudens ontbreken. Een gemiste kans, want de stadsvlag mag je altijd, overal en bij elke gelegenheid laten wapperen……

   
 9. Zoeken & vinden: thema Geuzen en de Tweede Wereldoorlog

  Zoeken & vinden: thema Geuzen en de Tweede Wereldoorlog

  De verzetsgroep De Geuzen speelt een grote rol in de Vlaardingse geschiedenis. Wát is het belangrijk om de herinnering aan deze dappere mannen levend te houden! Daarom is de maand maart uitgeroepen tot Geuzenmaand.

   
 10. De banierheer van de Graaf

  De banierheer van de Graaf

  Duik in de tijd van de ridders van Vlaardingen met het derde boekje in de reeks ‘Archeologische avonturen’: ‘De banierheer van de Graaf’.