Direct naar navigatie

Verhalen

Aantal resultaten: 1 - 10 van de 342

 
 1. Egodocument Dirk Tempelaar - Mijn jeugdjaren in en om de Emmastraat

  Egodocument Dirk Tempelaar - Mijn jeugdjaren in en om de Emmastraat

  Dirk Tempelaar neemt ons dankzij zijn haarscherpe herinneringen mee naar de Emmastraat van zijn jeugd. Toen er nog heel veel bedrijvigheid was, je even snel een boodschapje bij de kruidenier om de hoek kon halen, toen de watertoren er nog stond. Ga je mee?

   
 2. Egodocument Dirk Tempelaar - Westlanders in de IJstijd

  Egodocument Dirk Tempelaar - Westlanders in de IJstijd

  Opnieuw een mooi verhaal van een trouwe websitebezoeker die de redactie ook regelmatig van egodocumenten voorziet, Dirk Tempelaar. In dit verhaal beschrijft hij zijn herinneringen aan de winters van toen...

   
 3. De Wilhelminabrug

  De Wilhelminabrug

  Wist u dat er ooit een brug heeft gelegen over de Koningin Wilhelminahaven? En dat die brug een tot de verbeelding sprekende bijnaam had...?

   
 4. Stoomtabaksfabriek, Koffiebranderij en Theehandel De Zeeman

  Stoomtabaksfabriek, Koffiebranderij en Theehandel De Zeeman

  Op de site 'Vlaardings Nieuws' stond een leuk verhaal over de Stoomtabaksfabriek, Koffiebranderij en Theehandel De Zeeman. Edwin van der Ham baseerde het op het artikel 'Het Vlaardings bedrijf De Zeeman' van J.P. van de Voort. Wij delen dit verhaal graag met u...

   
 5. De Zeeman

  De Zeeman

  Hoogstraat 205 is in Vlaardingen bekend als het historische winkeltje ‘De Zeeman’. Sinds 1975 zijn Joop en Mietje Stigter de eigenaren van het pand. Zij ontdekten destijds dat onder de stuclaag een fraaie, op de vlucht gebouwde, 17e-eeuwse gevel zat. Het geveltje van hun winkel is echter al een aantal jaren niet meer compleet.

   
 6. Vlaardingen-Schiedam, oer-vete of gezonde rivaliteit?

  Vlaardingen-Schiedam, oer-vete of gezonde rivaliteit?

  Historische gebeurtenissen hebben vaak nog eeuwenlang grote gevolgen. De Slag op het Merelveld (Kosovo, voormalig Servië) op 28 juni 1389 werkte nog volop door in de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) en bij de recente Balkanoorlog (1998/1999). En de herdenking van de Slag aan de Boyne (Drogheda, Ierland) op 12 juli 1690 is jaarlijks nog steeds een heet hangijzer tussen protestanten en rooms-katholieken in Noord-Ierland.

   
 7. Nationale Archeologiedagen 2017

  Nationale Archeologiedagen 2017

  Kijken, voelen, doen en beleven daar draait het in Vlaardingen om tijdens de Nationale Archeologiedagen op 14 en 15 oktober 2017. Kom naar de activiteitenlocaties en stap in de wondere wereld van de Vlaardingse archeologie!

   
 8. Vondsten ontdekken in Streekmuseum

  Vondsten ontdekken in Streekmuseum

  Speciaal voor de Nationale Archeologiedagen duikt Streekmuseum Jan Anderson op zaterdag 14 oktober in de uitgebreide collectie en zet de archeologische vondsten in de schijnwerpers.

   
 9. Archeologische wandeling

  Archeologische wandeling

  Zondag 15 oktober organiseert ServiceTeam Vlaardingen een archeologische wandeling door de stad. Iedereen is van harte welkom. De wandeling start om 12.30 uur bij het Stadhuis, op de hoek van de Schoolstraat. Deelname kost 2,50 euro.

   
 10. Onderzoeken en griezelen aan de Waalstraat

  Onderzoeken en griezelen aan de Waalstraat

  Op zaterdag 14 oktober verandert de Waalstraat 100 in een onderzoekslab en griezelhuis. De bibliotheek, Helinium en het Archeologisch & Bouwhistorisch depot combineren deze dag de Nationale Archeologiedagen en het Kinderboekenweekfeest. Vorig jaar was deze combi een groot succes en dat belooft het dit jaar opnieuw te worden.