Direct naar navigatie

Verhalen

Aantal resultaten: 1 - 10 van de 338

 
 1. Vlaardingen-Schiedam, oer-vete of gezonde rivaliteit?

  Vlaardingen-Schiedam, oer-vete of gezonde rivaliteit?

  Historische gebeurtenissen hebben vaak nog eeuwenlang grote gevolgen. De Slag op het Merelveld (Kosovo, voormalig Servië) op 28 juni 1389 werkte nog volop door in de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) en bij de recente Balkanoorlog (1998/1999). En de herdenking van de Slag aan de Boyne (Drogheda, Ierland) op 12 juli 1690 is jaarlijks nog steeds een heet hangijzer tussen protestanten en rooms-katholieken in Noord-Ierland.

   
 2. Nationale Archeologiedagen 2017

  Nationale Archeologiedagen 2017

  Kijken, voelen, doen en beleven daar draait het in Vlaardingen om tijdens de Nationale Archeologiedagen op 14 en 15 oktober 2017. Kom naar de activiteitenlocaties en stap in de wondere wereld van de Vlaardingse archeologie!

   
 3. Vondsten ontdekken in Streekmuseum

  Vondsten ontdekken in Streekmuseum

  Speciaal voor de Nationale Archeologiedagen duikt Streekmuseum Jan Anderson op zaterdag 14 oktober in de uitgebreide collectie en zet de archeologische vondsten in de schijnwerpers.

   
 4. Archeologische wandeling

  Archeologische wandeling

  Zondag 15 oktober organiseert ServiceTeam Vlaardingen een archeologische wandeling door de stad. Iedereen is van harte welkom. De wandeling start om 12.30 uur bij het Stadhuis, op de hoek van de Schoolstraat. Deelname kost 2,50 euro.

   
 5. Onderzoeken en griezelen aan de Waalstraat

  Onderzoeken en griezelen aan de Waalstraat

  Op zaterdag 14 oktober verandert de Waalstraat 100 in een onderzoekslab en griezelhuis. De bibliotheek, Helinium en het Archeologisch & Bouwhistorisch depot combineren deze dag de Nationale Archeologiedagen en het Kinderboekenweekfeest. Vorig jaar was deze combi een groot succes en dat belooft het dit jaar opnieuw te worden.

   
 6. Schatten zoeken in Museum Vlaardingen

  Schatten zoeken in Museum Vlaardingen

  Het museum weet tijdens de Nationale Archeologiedagen het hart van ieder kind – en volwassene! – te veroveren. Hier staat het weekend in het teken van jagen naar schatten.

   
 7. Beleven in de Broekpolder

  Beleven in de Broekpolder

  Op het Educatief Archeologisch Erf in de Broekpolder staat beleving centraal tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 14 en zondag 15 oktober.

   
 8. De Oude Havenbrug

  De Oude Havenbrug

  Ontelbare keren heb je er al gebruik van gemaakt. Met de auto, op de fiets of lopend. Maar waar hebben we het eigenlijk over? Over de Oude Havenbrug natuurlijk...!

   
 9. Het Buizengat in Vlaardingen, 1959, L.Droppert

  Het Buizengat in Vlaardingen, 1959, L.Droppert

  Een blik op het Buizengat anno 1959 door de ogen van L. Droppert. Dit olieverfschilderij van de bekende Vlaardingse kunstenaar Leen Droppert hangt aan de schilderijenwand in Museum Vlaardingen. Te zien zijn een havenkraan en een elevator. Rechts op de scheepshelling, van vermoedelijk A. de Jong, een schip. Voor de werf ligt een binnenvaartuig in het water.

   
 10. Posters haringverkoop, 1946-1960

  Posters haringverkoop, 1946-1960

  Na de Tweede Wereldoorlog begon ook reclame een steeds grotere rol te spelen bij de verkoop van haring. Op initiatief van het Voorlichtingsbureau van den Voedingsraad kregen reclamebureaus opdracht promotiecampagnes te ontwerpen voor haring. Bekende illustratoren maakten vaak de tekeningen en pakkende slogans werden bedacht.