Direct naar navigatie

Verhalen

Aantal resultaten: 1 - 10 van de 352

 
 1. Het onderduikgeversmonument aan de Waag (2002)

  Het onderduikgeversmonument aan de Waag (2002)

  Elk jaar gaat in de maand maart terecht veel aandacht naar het Vlaardingse Geuzenmonument (1983). Veel minder bekend, maar zeker niet minder belangrijk, is het Onderduikgeversmonument dat slechts enkele meters van dat Geuzenmonument verwijderd is.

   
 2. Restauratie uithangbord 'De hopende zeeman'

  Restauratie uithangbord 'De hopende zeeman'

  In 2017 schonken Joop en Mietje Stigter een indrukwekkend houten uithangbord aan de gemeente Vlaardingen. 'De hopende zeeman' had meer dan tachtig jaar de gevel van hun pand aan de Hoogstraat 205 gesierd. Ondanks de goede zorgen van Joop en Mietje, hadden weer en wind in al die jaren hun tol geëist...

   
 3. De Zeeman

  De Zeeman

  Hoogstraat 205 is in Vlaardingen bekend als het historische winkeltje ‘De Zeeman’. Sinds 1975 zijn Joop en Mietje Stigter de eigenaren van het pand. Zij ontdekten destijds dat onder de stuclaag een fraaie, op de vlucht gebouwde, 17e-eeuwse gevel zat.

   
 4. Stoomtabaksfabriek, Koffiebranderij en Theehandel De Zeeman

  Stoomtabaksfabriek, Koffiebranderij en Theehandel De Zeeman

  Op de site 'Vlaardings Nieuws' stond in november 2017 een leuk verhaal over de Stoomtabaksfabriek, Koffiebranderij en Theehandel De Zeeman. Schrijver Edwin van der Ham baseerde zich op het artikel 'Het Vlaardings bedrijf De Zeeman' van J.P. van de Voort. Wij delen dit verhaal graag met u...

   
 5. Archeologie aan de Claudius Civilislaan

  Archeologie aan de Claudius Civilislaan

  Tijdens hun werkavonden zijn de leden van Helinium druk in de weer met het schoonmaken en onderzoeken van vondsten uit de ijzertijd. Ze onderzoeken zelfstandig een deel van het materiaal dat in september 2018 opgegraven is aan de Claudius Civilislaan in Vlaardingen. Op deze manier helpen ze de archeologen van Econsultancy en schrijven ze mee een stukje geschiedenis.

   
 6. Nationale Archeologiedagen 2018

  Nationale Archeologiedagen 2018

  Kijken, voelen, doen en beleven daar draait het in Vlaardingen om tijdens de Nationale Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober 2018. Kom naar de activiteitenlocaties en stap in de wondere wereld van de Vlaardingse archeologie!

   
 7. Onderzoeken aan de Waalstraat

  Onderzoeken aan de Waalstraat

  Op zaterdag 13 oktober verandert de Waalstraat 100 in een onderzoekslab voor junior-archeologen én een vriendschapshuis. Het Archeologisch & Bouwhistorisch depot, de archeologische werkgroep Helinium en de bibliotheek combineren deze dag immers de Nationale Archeologiedagen en het Kinderboekenweekfeest.

   
 8. Feestelijke onthulling aan de Hoflaan

  Feestelijke onthulling aan de Hoflaan

  Zaterdag 13 oktober ontdek je aan de Hoflaan in Vlaardingen hoe de geschiedenis van de stad tot leven komt in een explosie van kleuren!Om 12.00 uur onthult de Stichting Historische Zitmuren ter hoogte van 'Van Linden van den Heuvellweg' hun nieuwste creatie.

   
 9. Door de tijd reizen in het Streekmuseum

  Door de tijd reizen in het Streekmuseum

  Met de tentoonstelling ‘1000 jaar Vlaardingen 1018-2018’ belicht Streekmuseum Jan Anderson de rijke geschiedenis van onze stad.

   
 10. Archeologische wandeling

  Archeologische wandeling

  Zondag 14 oktober organiseren de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen een archeologische wandeling door het centrum van de stad. Laat je meevoeren langs belangrijke plaatsen in Vlaardingen en leer over de vele gebruiksvoorwerpen die de archeologen er vonden.