Direct naar navigatie

Verhalen

Aantal resultaten: 1 - 10 van de 337

 
 1. Posters haringverkoop, 1946-1960

  Posters haringverkoop, 1946-1960

  Na de Tweede Wereldoorlog begon ook reclame een steeds grotere rol te spelen bij de verkoop van haring. Op initiatief van het Voorlichtingsbureau van den Voedingsraad kregen reclamebureaus opdracht promotiecampagnes te ontwerpen voor haring. Bekende illustratoren maakten vaak de tekeningen en pakkende slogans werden bedacht.

   
 2. Open Monumentendag 2017

  Open Monumentendag 2017

  Op zaterdag 9 september zwaaien de deuren van vele Vlaardingse monumenten weer open! Het thema dit jaar is 'Boeren, burgers en buitenlui'. De kreet zelf hoort bij de stadsomroeper, wiens beeld gelukkig terug op zijn vertrouwde plaats op de Westhavenplaats staat.

   
 3. Open Monumentendag in de stad en Vlaardinger-Ambacht

  Open Monumentendag in de stad en Vlaardinger-Ambacht

  In het centrum van Vlaardingen belooft het gezellig druk te worden op zaterdag 9 september. Voor de Open Monumentendag 2017 zetten verschillende gebouwen de deuren open en valt er op tal van locaties wat te beleven. Een selectie:

   
 4. Maquette plan Babberspolder

  Maquette plan Babberspolder

  Bij de naoorlogse wederopbouw had ook Vlaardingen een gemeentebestuur dat de vooruitgang drastisch ter hand nam. De bekende Rotterdamse stedenbouwkundige Van Tijen werd ingehuurd en hij maakte dit plan voor het oostelijk deel van de Babberspolder te zien op deze maquette. Naast dit project ontwierp Van Tijens’ bureau ook de plannen voor het Liesveld, de Westwijk en ook de structuur van Holy.

   
 5. De Zeeman

  De Zeeman

  Hoogstraat 205 is in Vlaardingen bekend als het historische winkeltje ‘De Zeeman’. Sinds 1975 zijn Joop en Mietje Stigter de eigenaren van het pand. Zij ontdekten destijds dat onder de stuclaag een fraaie, op de vlucht gebouwde, 17e-eeuwse gevel zat. Het geveltje van hun winkel is echter al een aantal jaren niet meer compleet.

   
 6. Egodocument Nicolaas Lens – Vlaardingse Vakantieweken

  Egodocument Nicolaas Lens – Vlaardingse Vakantieweken

  De expositie in het Stadsarchief maakt samen met het in Tijd-Schrift van de Historische Vereniging Vlaardingen verschenen artikel over de Vakantieweken, veel los onder de inwoners van Vlaardingen. Nicolaas Lens herinnert zich die tijd nog heel goed...

   
 7. Expositie over de Vlaardingse Vakantieweken

  Expositie over de Vlaardingse Vakantieweken

  Het Stadsarchief Vlaardingen heet u van harte welkom op een kleine tentoonstelling over de Vlaardingse Vakantieweken, dit jaar 70 jaar geleden voor het eerst beleefd door duizenden Vlaardingers. De expositie bestaat uit foto’s, plakboeken, vakantiegidsjes, archivalia en persoonlijke verhalen.

   
 8. De Westwijk tijdens de Vlaardingen-cultuur

  De Westwijk tijdens de Vlaardingen-cultuur

  Tussen november 1959 en september 1964 liggen er in de Westwijk verschillende putten open die niets te maken hebben met de nieuwe gebouwen die overal als paddenstoelen uit de grond schieten. In de omgeving van de Arij Koplaan, De Prof. Teldersstraat en de Samuel Esmeijerstraat zijn archeologen en de archeologische werkgroep Helinium naarstig op zoek naar de restanten van een ver verleden.

   
 9. Historische zitmuren

  Historische zitmuren

  Sinds 22 april 2017 sieren drie prachtig gemozaïekte zitmuren de ingang van stadspark Het Hof in Vlaardingen. De kleurrijke muren tonen op speelse wijze de Canon van Vlaardingen: de grote en kleine verhalen die onze stad maken tot wat het vandaag de dag is...

   
 10. Archeologisch en bouwhistorisch depot gemeente Vlaardingen

  Archeologisch en bouwhistorisch depot gemeente Vlaardingen

  Vlaardingen heeft al sinds 1999 een archeologisch depot en eigenlijk gaat de geschiedenis terug tot de jaren ’60. Jarenlang stond de archeologische collectie verspreid over twee locaties. Sinds 18 maart 2016 vindt u het 'archeologisch en bouwhistorisch depot' aan de Waalstraat 100a.