Direct naar navigatie

Educatie

‘Geschiedenis van Vlaardingen’ biedt docenten en scholieren toegang tot informatie over het Vlaardingse verleden. Wij hopen u te inspireren Vlaardingse thema’s in het onderwijs toe te passen.

Onderwijsprojecten

Het Stadsarchief Vlaardingen, Museum Vlaardingen en het Archeologisch & Bouwhistorisch Depot van de gemeente Vlaardingen nemen als erfgoedinstellingen regelmatig deel aan onderwijsprojecten. Daarnaast hebben zij elk een aanbod in de Cultuurlijn 2018-2019 'Vlaardingse Schatten'.

► Projecten voor het basisonderwijs

► Projecten voor het voortgezet onderwijs

Meer informatie over de educatieve projecten van het Stadsarchief en het archeologisch depot kunt u krijgen via info@geschiedenisvanvlaardingen.nl. Voor extra informatie over het educatieve aanbod van Museum Vlaardingen neemt u contact op met Annet van der Vat, e-mailadres annet@museumvlaardingen.nl

Inhoud van en informatie over de website

 Wij bieden beeld en tekst aan per tijdvak van het geschiedenisonderwijs. Naast en via de vele themaverhalen zijn op de website meer dan 4500 archeologische en museale voorwerpen, monumenten en beelden in de vorm van foto's, kaarten en prenten te zien. Mét beschrijvingen en wetenswaardigheden.

Overzicht beeld en tekst per tijdvak van het geschiedenisonderwijs:

Overzicht van de verschillende thema’s: