Direct naar navigatie

Arij Kop

 1. Algemeen
 2. Details
 3. Verhalen

Algemeen

Info

Portretfoto van Arij Kop, geboren 28-2-1901 te Vlaardingen, gefusilleerd 13 maart 1941 te Den Haag. Arij Kop, verzekeringsagent, was een van de 'Geuzen' die verzet pleegden tegen de Duitse overheersing tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Reacties

Kaart

Locatie van de afbeelding.

Details

Hier vind je alle specifieke eigenschappen van het object.

Identificatie

Fysieke kenmerken

Vervaardiging / datering

Verhalen

Deze verhalen gaan over dit object.

 1. Verzetsgroep De Geuzen

  Verzetsgroep De Geuzen

  Vier dagen nadat Duitsland ons land was binnengevallen, richtte de uit Schiedam afkomstige Bernard IJzerdraat samen met onder andere de Vlaardinger Arij Kop, de eerste verzetsgroep van Nederland op. De prijs die de leden van de groep moesten betalen was hoog....

 2.  
 3. Zoeken & vinden: thema Geuzen en de Tweede Wereldoorlog

  Zoeken & vinden: thema Geuzen en de Tweede Wereldoorlog

  De verzetsgroep De Geuzen speelt een grote rol in de Vlaardingse geschiedenis. Wát is het belangrijk om de herinnering aan deze dappere mannen levend te houden! Daarom is de maand maart uitgeroepen tot Geuzenmaand.

 4.  
 5. Vlaardingse inzending Stuk van het Jaar: verzetskrant De Luistervink

  Vlaardingse inzending Stuk van het Jaar: verzetskrant De Luistervink

  Het was moeilijk kiezen uit de drie zo verschillende archiefstukken die ingezet werden bij de lokale voorverkiezing van het (archief-)Stuk van het Jaar 2016. Het ene van deze tijd, het tweede heel bijzonder en het derde archiefstuk prachtig om te zien. Welk stuk zet Vlaardingen in bij de landelijke Stuk-van-het-Jaarcontest.........?

 6.